Pääohjelmisto Kirsikkapuisto on tulessa

Kellariteatteri

Kirsikkapuisto on tulessa

Kesto: 90 min
Esitysaika: 21.04.2018 | klo 19.00–20.00
Paikka: Pakkahuone, Rantakatu 2 B

Miltä tuntuu, kun näet kaiken palavan?

Kirsikkapuisto on tulessa on näytelmä kauneudesta, menetyksestä ja hänestä, jota ei enää ole. Kauneudesta, jolle ei ole enää tilaa. Kirsikkapuistosta, joka on mahdoton tähän maailmaan.

Ihminen on täysin voimaton valitsemaan tunteitaan tai rakkautensa kohdetta. Voimme vain hyväksyä vääjäämättömän tai taistella sitä vastaan ja hävitä. Eteenpäin on päästävä. Tavoitellessaan pyhää ihminen tuhoaa pyhän. Paratiisin puut on kaadettava maailmansotien sotalaivoiksi. Epätoivoinen toivomus kauniista huomisesta on rakennettu luontoa raiskaavasta energiasta, koulutuksesta ja taiteesta leikatuista määrärahoista ja empatiakyvyttömistä rajoista ihmisten välillä.

Kellariteatterin uusien produktio 2017 on Anton Tšehovin nelinäytöksisen komedian Kirsikkatarha pohjalta kirjoitettu kantaesitys. Esityksessä yhdistyvät komedian, tragedian ja symbolisen teatterin elementit. Näytelmäkirjallisuuden klassikko on valjastettu käsittelemään ajattomia yleisinhimillisiä ilmiöitä, jotka todentuvat nykypäivän arkitodellisuudessa yhtä voimakkaina kuin alkuperäisteoksen aikaan.

Näyttämöllä: Veera Anttila, Tuulia Eloranta, Ilmari Järvenpää, Johanna Kankkunen, Juho Keskitalo, Sofia Kotoulias, Juha Lehtimäki, Otto Nyberg, Miina Penttinen, Miika Suonperä, Velma Tiusanen
Käsikirjoitus: Iida Jauho
Dramaturgia: Miro Apostolakis, Iida Jauho, Jussi Järvilehto
Ohjaus: Miro Apostolakis, Jussi Järvilehto
Apulaisohjaus: Riina Piekkala
Puvustus: Emilia Hutri, Viivi Salokangas
Lavastus: Niko Hallikainen
Musiikki ja äänisuunnittelu: Aapo Nieminen
Valosuunnittelu: Jonatan Noponen
Graafinen ilme: Viola Virtamo, Niko Uusi-Simola
Valokuvat ja video: Heidi Bergström
Tuotanto: Niko Uusi-Simola